Historiaa

Kellon Harmonikkaorkesterin historiaa

Harmonikansoitto innosti nuorta Kullervo Kukkulaa ja  vuoden soitettuaan kävi kutsu ensimmäiselle keikalla.  Alkuun ohjelmistossa oli kolme valssia, yksi tango ja yksi jenkka.  Vähitellen esiintymiset ja laajenivat. Haukiputaan Työväenopiston harmonikkapiirissä aloitettiin 1970 luvulla useamman harmonikan yhteissoitot Oulun seudulla soittajana ja sovittajana jo legendan maineen saavuttaneen Jorma Koivukankaan johdolla. Tämä harrastuspiiri oli nykyisen Kellon Harmonikkaorkesterin alku ja Kullervo Kukkula on nykyisin orkesterimme johtaja.

Työväenopiston harmonikkapiirin jälkeen soiteltiin vuosikaudet vapaamuotoisena ryhmänä, johon liittyi pikkuhiljaa uusia soittajia.   Ryhmän silloin sen vetäjän, Jorma Koivukankaan moniääniset sovitukset ovat  olennainen osa soittotyyliämme.  Samalla nämä sovitukset ovat vaativuudeltaan sellaisia, että niiden harjoitteleminen ja soittaminen nosti ja nostaa edelleen osallistujien soitannollisia valmiuksia.

Viikottaisiin harjoituksiin kokoonnuttiin Haukiputaan Työväenopistossa, myöhemmin Haukiputaan Kellon kylässä sijaitsevaan nuorisoseuran talossa sekä Oulun Pateniemessä sijaitsevassa Honkapirtissä sekä viimeisempänä harjoituspaikkana Pateniemen Suvikulma.

Vuonna 2008 ryhmä täydentyi bassosta, kitarasta, rummuista ja kosketinsoittimesta koostuvalla rytmiryhmällä.  Ryhmän koko on tällä hetkellä 19 soittajaa. Viime vuosina joukkoomme on liittynyt uusia nuoria harmonikan soittajia sekä viulisti.

Etusivulla mainittu soitto Finlandiatalolla Helsingissä oli vuonna 2014. Olimme mukana juhlimassa ja soittamassa Veikko Ahvenaisen 85 - vuotisjuhlakonsertissa.